Home Политика Проблемите на общините се задълбочават
Проблемите на общините се задълбочават

Проблемите на общините се задълбочават

0
0

Общините имат все повече проблеми, които са в прерогативите на националната власт. Това обяви Корнелия Нинова на пресконференция на Изпълнителното бюро на БСП в Перник.

”Знаете, че провеждаме заседания на ИБ на БСП в страната, ходим в различни общини. Това, което чуваме във всяка община е, че неуредиците в здравеопазването вече застрашават живота на хората. Екологията е друг сериозен проблем. Ето, в Перник се предвижда да се горят отпадъци, а въздухът на перничани и без това е от най – мръсните в страната.”, това каза Нинова пред журналисти.

Станислав Владимиров, който е най – вероятният кандидат за кмет на Перник от БСП, каза, че Община Перник е пропуснала да кандидатства за европейски средства за подобряване качеството на атмосферния въздух. Той подчерта също така проблемът с транспорта Перник – София, а 30 000 перничани пътуват всеки ден за работа в столицата.

Илияна Беновска попита Нинова дали Изпълнителното бюро ще даде шанс на Владимиров. От своя страна Нинова отговори, че стоят като ръководството категорично зад народния представител.