Home Перник Профилакториумът залага 10 000 кв. м. земя срещу 140 000 лв.
Профилакториумът залага 10 000 кв. м. земя срещу 140 000 лв.

Профилакториумът залага 10 000 кв. м. земя срещу 140 000 лв.

0
0

Общинският съвет в Перник гласува промяна на правния статут на общинска недвижима собственост, отнасящ се за 10 000 кв. метра земя, предоставена за управление на Профилакториума, в кв. Ралица, на ул. Протожерица.
Докладната записка беше внесена от кмета на община Перник Вяра Церовска. Промяната на статута беше наложителна, тъй като с 10-те декара ще бъде гарантиран заем от 140 000 лв., който иска да изтегли здравното заведение.
На извънредното заседание на местния законодателен орган кметът Вяра Церовска сподели, че от 29 години е лекар и познава много добре структурата на здравеопазването в Перник.
„Абсолютно наясно съм, че да работи Профилакториумът така, както трябва според изискванията, стандартите и очакванията на хората, той трябва да има по-добри условия. Затова дадохме възможност на здравното заведение да вземе този заем. Но, за да няма опасения и спекулации по тази тема, че земята може да бъде продадена, нека ОбС да задължи кмета след изплащане на заема да внесе докладна, с която отново да бъде върната земята като публично-общинска собственост“, коментира Вяра Церовска и гарантира, че ако е на тази позиция ще си поеме ангажимента.
Кирил Леонов от БСП репликира кмета, че в капиталовите разходи на Общината са включени ремонтни дейности за Профилакториума, така, че, защо се налага теглене на заем от здравното заведение и обезпечаването му с терен.

Все пак мнозинството от съветниците гласува промяната на статута и Профилакториумът ще заложи земята си.