Home Политика Радев и Йотова ще се кандидатират за втори мандат
Радев и Йотова ще се кандидатират за втори мандат

Радев и Йотова ще се кандидатират за втори мандат

0
0

Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат, заедно с настоящия си вицепрезидент Илияна Йотова. Това обяви той по време на пресконференция, на която даде отчет за свършеното през изминалите четири години от мандата му. Това съобщава Нова телевизия.

„В очертаната ситуация и необходимостта от непреклонни и продължителни усилия за необратимост на оздравителния процес, с г-жа Йотова считаме за наш дълг да обявим още сега намерението си да се кандидатираме за втори мандат като президент и вицепрезидент на България”, обяви държавният глава.

Относно формата на издигане на кандидатурата той посочи, че ще стане ясна в указания от закона срок, който е след парламентарните избори.

„Не съм водил преговори с политически партии за подкрепа на нашата кандидатура. Най-малкото, защото социалистите, които издигнаха кандидатурата ми през 2016 г., имат правото да се произнесат първи”, обясни Радев.

Държавният глава посочи, че ролята на управляващите е да бъдат гласът на народа. Той обаче избрал да бъде при народа си. „Това не е намеса в протестите, а подкрепа за българите и бъдещето на България. Може да нямате притеснения за пряка намеса на мен и г-жа Йотова в предстоящата кампания и избори”, категоричен беше Радев.