Home Спорт и здраве СКХГ ”Виктория” отново с най-много медали и престижни награди
СКХГ ”Виктория” отново с най-много медали и престижни награди

СКХГ ”Виктория” отново с най-много медали и престижни награди

0
0

Малкият ангел от клуба по художествена гимнастика ”Виктория”-Перник-Сияна Борисова за пореден път доказа класа, прецизно изпълнение и артистичност. Тя заслужено обра овациите на журито и публиката в Първия международен турнир “Golden Pirin Cup” в Благоевград, който се проведе от 3-ти до 6-ти май в зала „Скаптопара“. Златното момиче от Перник Сияна Борисова бе отличена с най-високата награда-първо място и златен медал за това, което показа на международния форум. Освен със задължителните елементи при изпълнението и своята артистичност, малката грация спечели симпатиите на публиката и със своята чаровност и естетическа изтънченост на движенията. Талант и красота  при своето изпълнение показа и малката Екатерина Георгиева. Тя получи бронзов медал и се нареди на второ място. „Много оспорвано бе състезанието в индивидуалната надпревара с уреди лента, обръч, топка и въже, както и в ансамбловите съчетания,” споделиха треньорите на пернишкия клуб по художествена гимнастика Виктория Велинова и Албена Паунова.

Талант, съвършенство, хармония, красота и заявка за бъдещи призови победи заявиха категорично и малките грации Ивая Емилова и Никол Ангелова. Те се представиха блестящо и заеха съответно трето и пето място при индивидуалистките.

„Рекорден брой ансамбли участваха в този международен турнир-62. Те  премериха сили помежду си, а вече този турнир е оценен като изява в която участват най-много ансамбли”, сподели още треньорът на пернишкия тим Виктория Велинова. Затова според нея това, че нашият пернишки ансамбъл 2007 г. е на пето място си също голямо постижение при такава голяма международна конкуренция.

„Доволни сме от участието и представянето на нашите момичета в Благоевград. Сега усилията ще ни бъдат насочени към следващото предизвикателство и следващи международни и републикански изяви,” споделиха още от треньорския щаб на пернишките грации.

Напомняме, че в тридневната надпревара в Благоевград участваха над 500 гимнастички и 62 ансамбъла от 22 клуба в България, Босна, Херцеговина и Македония. Тypниpът там cе пpоведе с активното съдействие на община Благоевград и БФХГ.