Home Перник Социалисти, русофили и наследници на руски емигранти почетоха 9 май
Социалисти, русофили и наследници на руски емигранти почетоха 9 май

Социалисти, русофили и наследници на руски емигранти почетоха 9 май

0
0

По случай Денят на Победата и Ден на Европа – 9 май, на Братската могила в Градския парк се събраха ръководството и симпатизанти на БСП, представители на партия „АТАКА“, Национално движение „Русофили“, клуб на съотечственика „Встреча“ и други граждани.

Те положиха венци и цветя на Братската могила, а председателят на БСП Перник Кирил Леонов произнесе слово за значението на 9 май. „Днес целият свят трябва да се поклони. Да се поклони пред 60 млн. жертви на най – жестокия конфликт, който историята познава. Тези 60 млн. души умряха, за да бъде днес Европа свободна от нацизъм и фашизъм. За да не достигне ужасът на тези режими до децата ни. Но, днес трябва да бдим! Да бдим за надигащата се вълна от омраза и да не позволяваме изопачаването на историята.“, каза Кирил Леонов. Специални гости на събитието бяха Валентин Гусев, съветник по външнополитически въпроси в посолството на Руската Федерация, Константин Пастухов – 3-и секретар в посолството и Владислав Иванов – аташе.

Преди честването в парка, Клуб „Встреча“, русофили и граждани проведоха шествие на „Безсмъртният полк“ от Съдебната палата до Братската могила.