Home Политика Среща на АБВ в Брезник: местните структури сами ще решат с кого да се явят на избори
Среща на АБВ в Брезник: местните структури сами ще решат с кого да се явят на избори

Среща на АБВ в Брезник: местните структури сами ще решат с кого да се явят на избори

0
0

Доц. Христо Михайлов от ръковдството на АБВ бе на посещение в Брезник. Заместник – председателят заяви, че партията ще остави местните структури да определят с кого ще се явяват на изборите през 2019 г.

АБВ парви регулярни срещи с местни организации и симпатизанти на партията, за да покаже на хората, че не са сами. Още преди година от ръководството на ПП АБВ с тревога заявиха, че се правят опити да се приватизират  предприятия от оръжейния комплекс, продажбата на ЧЕЗ също бе ясна. Всичко това засилва в обществото усещането, че страната ни не е на прав път. Държавата и държавността е абдикирала, каза доц. Христо Михайлов.

Националното ръководство на партията дава правомощия на общинските и областните структури да решават по места с кого и как да се коалират или самостоятелно да се явят на избори, подчерта още веднъж заместник – председателя на ПП АБВ-доц. Христо Михайлов. Той информира също така, че АБВ ще работи за намаляване на законовия праг от 350 души избиратели, за да имат селата кмет, на 100 избиратели. По този начин ще се даде възможност и най – малките населени места да определят кой да ги управлява.

“Ние от АБВ сме хора,  отстояващи принципите си, държим на името си, спазваме обещанията, които сме дали пред хората и по този начин мисля, че оставихме отпечатък на уважение сред голяма част от населението в страната. В момента в България стават  неща, които не са лицеприятни. Надявам се всичко да се промени към по-добро. За да стане това, обаче трябва да имаме ясни послания и начини, възможности за излизане от тази повсеместна криза на всички нива“. Това каза на срещата в Брезник областния лидер на ПП АБВ-Перник-Петър Първанов и продължи: „Аз съм сигурен, че тук сме се събрали хора, които не само разсъждават, но и мислят правилно, които уважават себе си и нещата, които правим. Убеден съм ,че всичко ,което говорим, правим е правилното. Въпросът е как да докажем на останалите, че идеите ни са практични и добри за всички съсловия на обществото.“

Общинският председател на АБВ в Брезник-Иванка Евтимова и членовете на партията говориха за проблемите, съпътстващи ежедневието на местните жители на региона, като настояха ръководството на партията да задейства своите лостове за промяна в пенсионното осигуряване, здравеопазването и социалната сфера.