Home Политика Станислав Владимиров за вота на недоверие
Станислав Владимиров за вота на недоверие

Станислав Владимиров за вота на недоверие

0
0

„Вотът на недоверие към правителството е тест към всички политически сили, които се заявяват като опозиция. За тези 6 месеца управление и „Воля“, и ДПС във важни гласувания подкрепиха управляващото мнозинство“. Това заяви народният представител от „БСП за България” Станислав Владимиров в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“.

По думите му, след разговорите с тези политически сили ще се прецени в кой сектор да бъде поискан вот на недоверие. „Коруцията е най-големият бич за нашето общество. Няма изследване или доклад, свързан с корупцията от ЕК, в който България да не се посочва като най-корумпираната държава в Европа”, заяви Владимиров.

„От години управлява ГЕРБ и няма как те да не носят отговорност и вина за несправянето с корупцията”, подчерта Владимиров. Според него предложението им да се създаде орган, който механично да събира други, няма да реши проблемите с корупцията. Когато такъв орган се избира от управляващите, както те сега предлагат, които преразпределят и средствата в държавата, то този орган, избран от тях, едва ли ще има сили да я контролира, твърди депутатът.

Станислав Владимиров каза също, че друг проблемен сектор е здравеопазването. „Ние сме най-болната нация в Европа. Получаваме най-лошата помощ. Изчезват болници не само в малки общини, а и в областните ни центрове. Почти няма болници в Родопите”, посочи Владимиров. Според него е нужна промяна в модела на здравеопазване и ако той не се промени, отново ще има смяна на министри в здравеопазването.