Home Перник Стигаме „мъртвия обем“ на язовира до 10 дни…
Стигаме „мъртвия обем“ на язовира до 10 дни…

Стигаме „мъртвия обем“ на язовира до 10 дни…

0
0

По време на заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране на Столичния общински съвет, Станислав Владимиров, кмет на Перник, заяви, че „За 10 дни ще достигнем до мъртвия обем на яз. „Студена“ и транзитът на вода от яз. „Белмекен“ през София е единствената възможност за нас“.
„Всички вие виждате и следите през медиите какво се случва в моя град през последните два месеца. На воден режим сме. Вече близо месец сме в бедствено положение. Въпреки, че бяха предприети някои мерки от страна на Министерски съвет за увеличаването на притока към язовир „Студена“, те не дадоха така очаквания ефект. В момента обемът на язовир „Студена“ е в критичния си минимум“, заяви Владимиров.

Кметът на миньорския град допълни, че ежедневно продължава да се понижава обемът на язовира.

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че интересът на софиянци за нея е на първо място и пред тях е нейната отговорност. „Няма да допусна дребни политически спекулации на тази тема. В тази дискусия няма място за партийни пристрастия и политика. На няколко километра от нас има хора, които реално бедстват“, увери кметът на столицата.

Източник: Epicenter