Home Общество Турнир по джудо взриви зала „Борис Гюдеров“
Турнир по джудо взриви зала „Борис Гюдеров“

Турнир по джудо взриви зала „Борис Гюдеров“

0
0
Зала „Борис Гюдеров“ се пука по шевовете  от състезатели и гости на втория Международен турнир по джудо за купата на кмета на Перник. 350 деца на възраст от 7 до 14 години  от България и Македония днес мерят сили в три категории.
Официалният старт на събитието даде кметът на Перник и приветства младите спортисти, треньорите, представителите на Федерацията по джудо  и  любителите на спорта.
„Много съм щастлива, че този турнир се реализира за втора поредна година в нашия град с много повече участници. Трябвало е да го има това състезание и ще го има. Не мога да подмина и факта, че спортната битка съвпада с Международния ден по джудо, което е още един добър повод за блестящо представяне.  Радвам се и добре дошли на гостите от Македония. Сигурна съм, че в тази битка ще  победят най-добрите. Желая ви спортсменски и хубав ден!“, заяви кметицата.
Вижте шампионите в категориите:
– до 23 кг.  -Полина Добрилова
– до 29 кг.- Ива Стефанова
– до 32 кг.- Мария Спасова
– до 15 кг.- Виктор Григоров
– до 18 кг – Кристиян Георгиев
– до 22 кг – Георги Гайдаров
Продължава състезанието в зала „Борис Гюдеров“ в останалите категории и отново най-добрите ще получат медали и грамоти, а отборните първенци ще бъдат удостоени с купи. Проявата се организира по инициатива на спортния клуб по джудо и самбо Перун, с подкрепата на Община Перник.