Home Перник Ученици от 5 държави на гости при Вяра Церовска
Ученици от 5 държави на гости при Вяра Церовска

Ученици от 5 държави на гости при Вяра Церовска

0
0
26 ученици и 13 учители от Латвия, Литва, Кипър, Полша и Турция гостуваха в кабинета на кмета на Община Перник Вяра Церовска. Посещението на младите хора е в рамите на проекта „Еразъм +“, в който участва и пернишкото училище СУ „Д-р Петър Берон“ . В срещата взе участие и зам.-кметът по култура и образование Севделина Ковачева.
Посещението на учениците е свързано с тяхното професионално ориентиране. Те са на възраст от 14 до 18 години.
„Радвам се, че сте в нашия град . Отворените врати на Европа и света дават възможност да се познавате, заедно да определяте професионалния си път и да изучавате много култури и традиции. С тази програма имате възможност да изграждате вашето бъдеще и приятелство“.С тези думи приветства младежите кметът Вяра Церовска.
Програмата „Еразъм+“ има за цел да изгради стабилни партньорства между образованието и бизнеса за насърчаване на иновациите и конкурентоспособността, като същевременно насърчава заетостта, със специален акцент върху борбата с младежката безработица
Гостите от чужбина бяха запознати с нашите невероятни традиции и специално поканени на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ .
В края на срещата кметът Вяра Церовска подари на всеки мартеница с пожелания за здраве и късмет.