Home Общество Фолклорен фестивал „На мегдано у Драгичево“
Фолклорен фестивал „На мегдано у Драгичево“

Фолклорен фестивал „На мегдано у Драгичево“

0
0
644 певци и танцьори ще изпъстрят село Драгичево на първия фолклорен фестивал „На мегдано у Драгичево“. Мащабната проява се организира от местното читалище, кметство село Драгичево и с подкрепата на Община Перник.
Събитието ще се проведе на 17 юни /събота/, на открита сцена в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ , с начален час 9:00.
Фестивалът няма конкурсен характер и възрастови ограничения за участниците. Неговата цел е съхраняване на народните обичаи
„В празничната програма ще се включат 44 формации. Участниците ще бъдат от 4 области – Търговище, Благоевград, София и Перник, 9 общини –Попово, Брезник, Струмяни, Земен, Радомир, София-град, Самоков, Перник и Трън. Ще има представители на народни читалища, основни и средни училища, детски градини, пенсионерски клубове, на сдружения и индивидуални изпълнители“, сподели кметът на населеното място Виктор Викторов и отправи покана към перничани и гостите на града да станат част от празника.
В програмата като специални гост ще се включи ансамбълът за изворен фолклор „Капанци“ при НЧ “ Искра 1893″ – Паламарца, Община Попово , Област Търговище. В рамките на празничния ден ще се проведе и изложба-базар с участието на клуб „Капанка“. Те ще представят традиционни ястия, изделия от дърво и сувенири.