Home Перник Честит Ден на будителите от областният управител Ирена Соколова
Честит Ден на будителите от областният управител Ирена Соколова

Честит Ден на будителите от областният управител Ирена Соколова

0
0

Уважаеми учители,

Уважаеми дейци на културата, журналисти, просветители,

Днес България отбелязва Деня на народните будители. Ден, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност.

Този празник ни препраща към изконните български ценности, към народната памет и се обръщаме към най-здравите и най-дълбоки корени на българската духовност.

Богатата ни история и култура е запазила имената на много бележити българи, дарили ни със светли мисли и примера на собствения си живот в името на израстването на народа ни и които с гордост можем да определим като народни будители.

Поздравявам всички вас – техните следовници, съвременните народни будители, които работите за запазване на техните завети и националната ни идентичност. Убедена съм, че Вие с гордост продължавате и развивате тяхното дело.

Пожелавам Ви здраве и сили, за да изпълнявате благородната мисия да пазите и съхранявате жив копнежа за нови хоризонти в образуванието и културата. Не спирайте да будите съзнанието на младото поколение и да ги посвещавате в това да пазят уникалното нематериално културно богатство!

ИРЕНА СОКОЛОВА

Областен управител

1 ноември 2017 г.