Home Общество 1336 лв. събра Великденска кампания за Анелия, която страда от детски паралич
1336 лв. събра Великденска кампания за Анелия, която страда от детски паралич

1336 лв. събра Великденска кампания за Анелия, която страда от детски паралич

0
0

17-ти поред Великденски благотворителен базар-изложба се проведе вчера в Арт-салона на Двореца на културата. Организатори на благотворителната проява са Детска градина „Изворче“, Ателието по приложни изкуства към Обединено училище „Темелко Ненков“ и Училища Европа – Перник. През годините, със средства от продажбите са подпомогнати Дома за медико-социални грижи за деца, Център за настаняване на деца от семеен тип, дете със здравословни проблеми от 10-то училище. Няколко години кампанията бе адресирана към Петър Димитров, който е стипендиант на Училища Европа, средства са предоставени и за възстановяването на изгорялата театрална сцена в Перник.
Тази година с дарението бе подпомогната 6-годишната Анелия Витанова, която посещава ДГ „Изворче“ и е с диагноза Детска церебрална парализа.
Изложбата-базар представи писани яйца, картини от топено стъкло, рисувани чинии и чаши, изработени от децата на ДГ „Изворче“ с директор Искра Чернева и Ателието по приложни изкуства с ръководител Емануил Врангов към 9-то ОУ с директор Марин Никодимов, както и предмети, изработени от ученици и учители на Училища Европа.

Малките певци и танцьори от детската градина, както и народната певица от „Мистерията на българските гласове“ Силвия Владимирова и поп-изпълнителят Светослав Стойчев поздравиха присъстващите. Анелия също отправи своя поздрав със стихотворение за Великден.
Кампанията в помощ на Анелия продължава.По инициатива на Училища Европа и по желание на родители, изложбата-базар ще гостува в учебните бази в Перник – Изток, Перник – Център и Радомир.

Освен паричното дарение, 6-годишната Анелия получи и друг дар. Момичето вече е стипендиант на Училища Европа – Перник и ще изучава безплатно английски език в годините напред. Новината съобщи управителят на Училища Европа с бази в Перник, Радомир, Кюстендил, Банско и Разлог – Албена Дамянова.