Home Общество 530 лв. за преглед при лекар в Златни пясъци
530 лв. за преглед при лекар в Златни пясъци

530 лв. за преглед при лекар в Златни пясъци

0
0

Фрапираща фактура за преглед на стойност 530 лв. в курорта Златни пясъци публикува жена в социалната мрежа. Изписването на рецепта е оценено на 40 лв. Освен това във фактурата са вписани консумативи на стойност 50 лв., интервенция по отстраняване на чуждо тяло от едното ухо и други услуги.

Здравка Иванова е близка на младежа, платил сумата от 530 лв. за преглед в частен медицински център в Златни пясъци. Тя посочи, че дори и да е в рамките на закона, подобна цена е извън границите на логичното и нормалното.

19-годишно момче от ЮАР пристига в медицинския център в „Златни пясъци“ на 26 юли вечерта. Бил е със свой приятел и се оплаквал от остра болка в ушите.

„От аптеката, намираща се в близост до медицинското заведение в курортния комплекс, не му продават капки, а го препращат към съответното място. Там му е направен преглед и е извършена кратка манипулация. Това, което възмущава, е нереално високата цена. Правят му промивка на ушите и с това се приключва. Момчето е български гражданин и говори много добре български и разбира какво му се казва. В никакъв случай не твърдим, че е незаконно, а по-скоро, че е неморално“, коментира пред телевизията Здравка Иванова.

Източник: www.vesti.bg