Home Общество Facebook също е подслушвал свои потребители
Facebook също е подслушвал свои потребители

Facebook също е подслушвал свои потребители

0
0

Facebook е наемал трети страни като подизпълнители за преглед и преписване на аудиоклипове на своите потребители, съобщи „Блумбърг“. Социалната мрежа твърди, че е спряла да използва човешки работници за преглед на аудиоклипове преди повече от седмица, отбелязвайки, че преди това изпълнителите са били наети да проверяват дали анонимните разговори са преписани правилно в Messenger.

От 2015 г. Messenger предлага функция за преписване на гласови клипове, въпреки, че е изключен по подразбиране. Според страницата за поддръжка обаче, ако дори един потребител във вашия чат е позволил функцията, то Вие също попадате в прегледа.

Гигантът на социалните мрежи, който току-що сключи споразумение за 5 милиарда долара с Федералната комисия за търговия на САЩ след проучване на неговите практики за поверителност, отдавна отрече, че събира аудио от потребителите, за да предлага реклами или да помогне да се определи какво виждат хората в техните емисии. Главният изпълнителен директор Марк Цукърбърг лично се зае с защита на потребителите на социалната мрежа в показанията си пред американския конгреса.

Източник: www.news.bg

Image: Pixabay