Home Перник Безпрецедентната акция по издирването на Александър продължава
Безпрецедентната акция по издирването на Александър продължава

Безпрецедентната акция по издирването на Александър продължава

0
0

Материал на Dariknews.bg

И тази нощ не са открити следи от изчезналия Александър Цветанов, съобщиха от Община Перник. Момчето е търсено по сигнал в стари постройки до гробищата в пернишкия квартал „Бела вода“ и в района на Батановци, но безрезултатно.

Издирването продължава и днес. В района са съсредоточени голям брой полицаи. Ше продължи инспектирането на водоеми край града от водолази, проверяват се и пещери. Това е най-мащабната операция, провеждана досега в Пернишко, посочи секретарят на общината Мартин Жлябинков. По думите му, непрекъснато се получават сигнали на тел.112, всички камери се проверяват, но никъде не е забелязан Александър. Досега няма индикация, че момчето е преминавало към центъра на града, каза Жлябинков.

В акцията до момента се включиха полицаи, пожарникари, жандармеристи, планински спасители, много доброволци. Шест кучета търсиха 12-годишния Александър в пернишката планина Голо бърдо. Обходен бе голям район от източната част на планината и още зони в противоположно разположени терени.

„Всички райони на планината, които си бяхме разделили на картата, са претърсени„, каза Радослав Наков – планински спасител, водач на кучета от Планинската спасителна служба в Кюстендил. Кучетата не са открили нищо.

„Теренът е много лош, защото е гъст и на самите кучета им беше трудно да минат по него“, посочи планинският спасител. Хората също са изпитвали затруднения на няколко терена, за да стигнат до отсрещната страна. Претърсени са също различни дупки и отвеси, но без резултат, каза Наков.

Водолази също издирваха момчето и в езерата в пернишкия квартал „Калкас“, съобщи кметът на района Надка Павлова.

В акцията се включи и хеликоптер.

В пълен обем се използват техническите средства, предвидени за работа в подобна ситуация. Дронове с термокамери работят на терен. Всички налични камери за видеонаблюдение също се проверяват непрекъснато, както и всеки сигнал, подаден от граждани.

От близки на Александър стана ясно, че детето не се губи за първи път, но е било намирано за минути.

Припомняме:

Александър е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече. Той изчезна на 11 ноември следобед при разходка в местната планина Голо бърдо.