Home България Борисов: Коалиция между големите партии би била най-стабилна за управление
Борисов: Коалиция между големите партии би била най-стабилна за управление

Борисов: Коалиция между големите партии би била най-стабилна за управление

0
0

Материал на Нова телевизия

За пореден път победихме нашите основни опоненти. И сега, каквато и да е цената за партиите, кабинет трябва да бъде излъчен. Нека загубят партиите, но да спечели народът“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция на коалицията ГЕРБ-СДС след изборите. Той благодари на всички българи, които са гласували за коалицията.

Борисов заяви, че ще поканят на разговори „абсолютно всички партии, които българският народ изпрати в парламента“ и призова те да поставят своите условия, за да бъдат обсъдени. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че ще бъде депутат в 49-ото Народно събрание и лично ще води преговорите за съставяне на правителство.

„Най-стабилното управление би било коалиция между големите партии, която ще успокои и народа, и бизнеса. Нашите естествени партньори са тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген и еврозоната. А всички разговори за политики минават през редовно правителство. Затова за политики ще говорим само с формациите, които решат да участват в редовен кабинет. Обръщаме се към най-голямата, защото това ще е най-добре за хората. На тези избори българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП и ДБ не може. Личните ни чувства нямат никакво значение“, коментира още Борисов.

Той призова и президента Румен Радев, ако иска, да участва в съставянето на кабинет.

Той каза още, че без редовна власт, ГЕРБ-СДС няма да подкрепи проектобюджет. „На инат няма да се приеме нито бюджет, нито реформи”, заяви лидерът на ГЕРБ.