Home Младите хора на Перник Българските младежки делегати към ООН ще бъдат гости на Перник за Международния ден на младежта
Българските младежки делегати към ООН ще бъдат гости на Перник за Международния ден на младежта

Българските младежки делегати към ООН ще бъдат гости на Перник за Международния ден на младежта

0
0

Международният ден на младежта – 12 август и тази година ще бъде отбелязан празнично от младежките организации и институции, работещи с и за младите хора с много активности и инициативи. Специални гости на събитието ще бъдат двамата настоящи български младежки делегати към Организацията на обединените нации – Богомила Корманова и Минко Даскалов.
Изявите ще започнат в 18.00 ч. в Централния градски парк, на „Кестеновата“ (мраморна) алея. Всички млади хора ще имат възможността да се включат в информационната игра, чрез която ще научат много нови неща за дейностите на младежките организации и институции.
Дирекция „Бюро по труда“ ще представи различни програми за обучение и заетост, както и възможности за работа и обучение в Европа чрез мрежата EURES.
Чрез инициативата „Здрав дух, здраво тяло”, експертите от Регионална здравна инспекция ще измерват въглероден оксид в издишания въздух от пушачи и непушачи, ще правят анализ на телесен състав и изчисляване на базална обмяна. Предвидено е и преминаване на трасе с алкохолни очила.
По темата превенция на употребата на наркотични и психотропни вещества, от Превантивно-информационния център към Община Перник ще бъдат раздадени множество информационни материали, а от представителите на Фондация „П.У.Л.С“ всеки ще може да се информира относно превенцията на насилие, както и да се включи в играта „Не ме съди човече”, свързана с темата за щадящо детско правосъдие.
Аварийният екип на Български младежки червен кръст ще направи на място демонстрация по първа долекарска помощ.
Екипът на сдружение „АКСЕЛС“ ще ви въвлече в интересна викторина с въпроси, касаещи възможностите, които младежките програми на ЕС (EVS/ ESC) предоставят за младите хора. Всеки  желаещ ще може да научи и как да намали лични си карбонов отпечатък.
Членовете на Общински младежки съвет са подготвили забавна игра на думи и Фото точка, където ще можете да запазите в спомен празничния 12 август.
Представителите на Националния център за безопасен интернет – София, ще проведат обучение за безопасно използване на интернет.
Наред с това Сдружение „Национална младежка карта“ ще представи дейности, свързани с функционалността на картите EYC, а от Градски експериментариум ще разкажат що е то пермакултурен дизайн.
И тъй като на 12 август младежките организации честват не само Международния ден на младежта, но и Рождения ден на Консултативния съвет за младежка политика, който става на цели 11 години, празникът ще завърши с празнична торта, много настроение и младежки концерт на танцовите формации „АРА“, „Sweet pink“, „Ситара денс“ и „4way“.
Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2019 г. и се финансира от Община Перник.