Home Общество Водачът на пернишката листа на „Продължаваме промяната“ Никола Минчев става председател на Народното събрание
Водачът на пернишката листа на „Продължаваме промяната“ Никола Минчев става председател на Народното събрание

Водачът на пернишката листа на „Продължаваме промяната“ Никола Минчев става председател на Народното събрание

0
0

Материал на Евроком

Председателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков обяви, че ще предложат Никола Минчев за председател на Народното събрание за следващите 4 години.

Никола Минчев е част от политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“ и е корпоративен адвокат в „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“.

Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски кантори в България. Дружеството е основано през 1994 г и поддържа офиси в София и Берлин.

Дружеството предоставя целия диапазон от правни услуги, насочени към бизнеса, и най-вече свързани с чуждестранни инвестиции на международни клиенти.

Кантората беше наета за консултация след промените в ръководството на Българската банка за развитие. По думите на Кирил Петков, договорът вече е изтекъл и това решение се е наложило, след като банката се е оказала без юристи.

„Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта „Продължаваме промяната“.

Източник: argumenti.bg