Home Перник Във всеки следващ бюджет ще има средства за дъждовна канализация
Във всеки следващ бюджет ще има средства за дъждовна канализация

Във всеки следващ бюджет ще има средства за дъждовна канализация

0
0

“Оттук нататък политиката на Общината ще бъде във всеки годишен бюджет да се залагат средства за дъждовна канализация успоредно с полагането на нова В и К мрежа”, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров. Последната градоносна буря над града и някои села е поредното доказателство, че проблемът е изключително остър. От идната година, когато се налага преасфалтиране и основен ремонт на възлови улици, в проектите задължително ще се включва и дъждовна канализация.
360 000 лв собствени средства отделя Общината за справяне с дъждовните води, които се стичат от „Софийско шосе” пред Автогарата и на външноградската магистрала.. Там строително-монтажните работи ще започнат до две седмици, а канализацията трябва да бъде готова до края на ноември. До средата на септември се очаква да бъдат финализирани ремонтите на ул. „Кракра” и ул. „Брезник”.
Трите най-големи български фирми, специализирани в подмяна на В и К инфраструктура, работят в Перник, каза още Владимиров. В момента те имат готовност да подменят 70 процента от водопреносната мрежа. Според работните им графици се движат в срок.