Home Култура и изкуство Деца от ДГ „Родолюбче“ участваха в лятната читалня на регионалната библиотека
Деца от ДГ „Родолюбче“ участваха в лятната читалня на регионалната библиотека

Деца от ДГ „Родолюбче“ участваха в лятната читалня на регионалната библиотека

0
0

Лятна читалня на открито направиха днес библиотекарите в ДГ „Родолюбче”. За разлика от преди, когато малчуганите слушаха с интерес приказки, сега библиотекарите представиха книжката „Какво значи да си богат” на младата авторка Катя Антонова.
„Какво значи да си богат“ е една от трите книги на издателство „Рибка“, които разказват на децата за истинското значение на думите „силен”, „красива” и „богат”.
Днес „ценното“ е онова, което можеш да пипнеш. Онова, което има материално изражение, което може да зарадва окото. Но все по-често се случва хора, имащи „всичко” – пари, коли, къщи, кариера, партньор – да се чувстват нещастни, незавършени, празни. Защото в стремежа си да обслужим тялото съвсем забравихме, че по-голямата част от човека е душата. По-съществената част. По-важната. Истинската.
„Какво значи да си богат” се превръща в прекрасно изготвена и много важна книга. Заглавия като това са ни нужна във време, в което децата ни често се сблъскват със ситуации, издигащи консумацията и социалния статус в култ. Освен с прочита на хубавия и разбираем текст на младата писателка, библиотекарите ангажираха вниманието на децата, като поговориха с тях за важните неща, които правят човека истински богат и щастлив.
Библиотекарите поканиха децата да посетят заедно с родителите си детския отдел на РБ „Св. Минков”.