Home България Илияна Йотова: Един вот на недоверие винаги е полезен
Илияна Йотова: Един вот на недоверие винаги е полезен

Илияна Йотова: Един вот на недоверие винаги е полезен

0
0

Винаги е полезен един вот на недоверие независимо от крайното гласуване и крайните резултати, това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на БНТ . Тя участва във форум „Демографската картина – цената на бъдещето“, организиран от делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

„Винаги е полезен вот на недоверие. Това е политически знак, че голямото мнозинство в Народното събрание очевидно не е убедено в решенията на по-малкото мнозинство, нито в мерките, които предлага правителството“, заяви вицепрезидентът.

Тя изрази надежда, че ще бъде направена една съдържателна дискусия, че освен критиките ще има и предложения как да се разреши тази криза, както и да се осветлят доста останали тъмни въпроси, на които ние не получихме отговор от страна на управляващите.

Илияна Йотова коментира и териториалните планове, които България изпрати в Брюксел По думите ѝ те не отговарят на механизма за солидарен преход.

След като не отговарят в най-важната си част с перспективата и всички социални необходимости, които стоят пред хората, които трябва да бъдат гарантирани, той абсолютно няма никакво значение, заяви тя.

По думите ѝ последствията ще бъдат обезлюдяването на региони като Старозагорско, Кюстендилско и Пернишко. А на въпрос как вижда решение на протестите на енергетиците Илияна Йотова отговори:

„Не виждам такова решение, още повече че аз съм песимист, че могат да бъдат предоговорени тези решения“.