Home България Комисия за защита на потребителите: Не е необходимо презапасяване с продукти
Комисия за защита на потребителите: Не е необходимо презапасяване с продукти

Комисия за защита на потребителите: Не е необходимо презапасяване с продукти

0
0

Материал на БНТ

В Световния ден на потребителите ставаме свидетели на поскъпване на стоки и услуги и напрежение заради промоции по магазините. В студиото на „Денят започва“ темата коментира Димитър Маргаритов – председател на Комисията за защита на потребителите.

„Живеем в сложни времена, но към настоящия момент в България място за паника няма. Не е необходимо да се втурваме, изгубвайки изцяло потребителския си разум в презапасяване. Има достатъчно наличности от всичко и дори тези реакции на българския пазар, които са част от световния, не би трябвало да стряскат потребителите“, заяви Маргаритов.

През последните седмици са проверени над 350 магазина именно заради промоциите на различни продукти. Целта е била да се установи има ли достатъчно наличност на тези промоционални стоки.

„Конкретно предметът на проверки беше фокусиран върху слънчогледовото олио, защото се създаде напрежение, че освен вдигат цените, свършват и наличностите. Само при една търговска верига установихме, че продуктът не е бил зареден в необходимите количества. Това е нелоялна търговска практика иподлежи на санкция“, обясни председателят на КЗП.