Home Перник Лидл финансира граждански проекти
Лидл финансира граждански проекти

Лидл финансира граждански проекти

0
0

Лидл България дарява 19 607 лева за изпълнението на три граждански проекта в Югозападен регион по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Всички те предвиждат инициативи в областите образование и култура и историческо наследство и целят да подобрят условията на живот на местните общности.

Сред проектите в региона, които ще получат подкрепа, е „Играй и учи с мен“ в гр. София. Чрез създаването на интерактивна образователна игра от Фондация „Очи на четири лапи“ целят да образоват и информират най-малките ученици за възможностите и ограниченията на хората с увреждания, придружени от кучета водачи.

„Малките изследователи – големите откриватели“ на Сдружение „Дете и пространство“ от град София също ще получи подкрепа. Проектът цели да надгради знанията на родителите за ранното детско и предучилищно развитие чрез разработването на „Уроци по живо общуване с детето“.

Отново с дарение по програмата ще се реализира и проектът „Интерактивна среда в библиотеката в гр. Златица“ на Народно читалище „Христо Смирненски – 1889“. Той предвижда чрез промяна в облика на библиотеката и атрактивни книги-игри, комикси, 3D, 4D и книги с добавена реалност да се предизвика интересът на децата към четенето.

Сумата, която Лидл България ще дари в тазгодишното, четвърто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“, възлиза на 170 000 лв. С нея ще бъдат подкрепени 23 проекта на граждански организации от цялата страна, разпределени в три тематични области: образование – 12, околна среда – 6, и култура и историческо наследство – 5 проекта. Всеки от тях ще получи до 10 000 лв. Пълен списък с одобрените проекти в цялата страна може да бъде открит на: https://bit.ly/3lAgMGU

Инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ се осъществява в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум от 2017 година насам. За четири години Лидл България е дарила по програмата общ фонд от над 715 000 лв. за подкрепата на 96 вдъхновяващи проекта на граждански организации от цяла България. Само за първите три години одобрените 73 проекта са достигнали до над 256 000 души.