Home Мода Малките неща са стилни
Малките неща са стилни

Малките неща са стилни

0
0

Цените на имотите се покачват, а това означава, че покупката на голямо жилище става по – непосилна за много семейства. Мечтата за собствен дом обаче кара все повече хора да инвестират в по – малки по размер апартаменти. С това обаче идват и известни опасения – как ще го организират, какво да бъде обзавеждането, как да вместим всичко необходимо на ограничената площ. Не позволявайте на малкото квадратни метри да ви ограничават в стила.

Баня

Ключови тук са светлите тонове и наличието на повече светлина. Използвайте стените, за да сложите рафтове за съхранение на необходимите продукти и козметика. Ако има ниша, превърнете я във функционална площ.

Кухня

Шкафовете и оформлението са важни за визията на малката кухня. отворените рафтове са красиви, но изискват повече поддръжка, затова, заложете на обикновени шкафове, с изчистени форми в светъл цвят, а долният ред направете в по – тъмен за повече интерес и контраст. Ако имате възможност, изберете мебели без дръжки.

Не претрупвайте плота с уреди, оставете само най – необходимите. Инвестирайте в малко, но  качествени уреди и посуда. По – добре е да имате две или три качествени тенджери и тави с различни размери, вместо 10, които ще ви служат по 1-2 години само.

Спалня

Не винаги може да сложите голям гардероб в стаята. Може да помислите за вариант, в който да имате два малки гардероба от двете страни на леглото. За да създадете интерес, сложете ярка табла.

Помислете и за завеса със затъмняващ ефект, за да направите сутрините по – комфортни. Голямо огледало, небрежно облегнато на стената създава усещане за повече простор в стаята.

Хол

Това е може би най – трудната за декорация стая, тъй като тук се събира цялото семейство. Удобен диван, няколко възглавници за пода, ниска масичка и мобилни етажерки вместо голяма библиотека са достатъчни за комфорта в стаята.

И тук светлите тонове са важни за усещането за повече простор. Добавете ярки възглавници за свежест. Ако харесвате скандинавския стил, може да изберете бял под вместо традиционният кафяв.

Idei.bg

Pixabay