Home Образование и наука МОН осигури средства за тестовете на учениците
МОН осигури средства за тестовете на учениците

МОН осигури средства за тестовете на учениците

0
0

Министерството на образованието и науката ще предостави 12,8 милиона лева от своя бюджет на Министерството на здравеопазването за закупуване на тестове за ученици.

За да осигури тези средства, просветното министерство отлага за следващата година някои ремонтни и инвестиционни дейности в училищата, детските градини и центровете за специална образователна подкрепа и за подкрепа на личностното развитие.

В края на октомври кабинетът отпусна 13 милиона лева, с които в момента се купуват тестове. Заедно с допълнителните 12,8 милиона лева парите ще стигнат за изследване на учениците от 1-ви до 12-и клас до края на 2021 г.

Целта е не само всички да учат присъствено, но и безопасната среда в училище да бъде гарантирана поне до коледната ваканция.

До момента министерството на образованието е получило от министерството на здравеопазването общо 851 000 теста за учениците от 1-ви до 4-ти клас. От 10 ноември тази година до сега се изразходени около 300 000 от тях.

Остатъкът ще стигне за малките ученици до края на следващата седмица. Очакват се още доставки, които ще бъдат разпределени в училищата в страната в рамките на 24 часа.

/БНТ/