Home Общество Нинова в Перник: за кризата са отговорни и министри
Нинова в Перник: за кризата са отговорни и министри

Нинова в Перник: за кризата са отговорни и министри

0
0

В неделния ден Корнелия Нинова, председател на БСП, се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на кметства и общински съветници във връзка с водната криза в града и общината.

Нинова поиска среща с главния прокурор Иван Гешев заради разследването на водната катастрофа.

Ето какво написа лидерът на БСП във Фейсбук:

Днес се срещнах с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на населени места, общински съветници и граждани във връзка с кризата с водата. Три са темите, които хората поставиха и очакват реакция от нас като партия и парламентарна група.

На първо място поставиха остро въпроса за отговорността – кой е отговорен за тази криза в Перник. Те не приемат липсата на информация по разследването, поради което поех ангажимент още днес да поискам среща с главния прокурор Иван Гешев ида разбера докъде е стигнало разследването. Премиерът постоянно прехвърля вината на ВиК дружеството и на общината, но е факт, че въпросното дружество е пускало водата само след направени заявки и разрешение от министерството, т.е. отговорността е и при министрите.

След разговор с главния прокурор, срещата ще се проведе на 6 януари. На второ място хората поставиха въпроса с дългосрочна програма за подмяна на водопреносната мрежа в града, на довеждащите водопроводи и на пречиствателните станции. Правителството да изпълни обещанието си за тази подмяна. По думите на специалисти това ще отнеме години. Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат нужда хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална кампания “Дари вода за Перник”. Обръщам се към всички – да бъдем съпричастни с перничани.