Home Общество Няколко автобуса са пътували заедно, фаталният е бил последен в редицата
Няколко автобуса са пътували заедно, фаталният е бил последен в редицата

Няколко автобуса са пътували заедно, фаталният е бил последен в редицата

0
0

Северномакедонци от албански произход са собствениците на транспортната фирма, чийто автобус изгоря на АМ „Струма”, съобщава NOVA. Техен представител, който е на място, ще предостави списък на пътниците от четирите автобуса, пътували в конвой. Изгорелият е бил последен в редицата.

След завръщането на другите три автобуса в Скопие, чрез ДНК анализ от телата, ще се търси самоличността на загиналите. Транспортната фирма ще даде и информация за техническото състояние на возилата и кога за последно са минавали на преглед.

Паралелно с това ще се проверява състоянието на пътната настилка, виражите и има ли подадени жалби за инциденти на същото място.

По първоначална информация шофьорът на автобуса е загинал. Проверява се дали вторият, който по закон трябва да пътува при такъв тип екскурзии, е сред оцелелите. Работи се по версия за внезапна техническа повреда или заспиване на водача.

Автобусът е изгорял напълно. На място все още има две пожарни коли и специална лаборатория на разследващите. Рейсът първоначално е блъснал мантинела, която ограничава разширение, предназначено за временна спирка на превозни средства, от дясната страна на платното. От удара с превозното средство са отнесени десетки метри от нея. След това автобусът се е ударил в насрещната ограничителна мантинела, която разделя двете платна – в посока към Благоевград и в посока към София. Именно там е спрял. Видим спирачен път на метри от мястото на инцидента няма.

Снимка: novini.bg