Home България Няколко големи протеста на превозвачи и транспортни работници на 18 май
Няколко големи протеста на превозвачи и транспортни работници на 18 май

Няколко големи протеста на превозвачи и транспортни работници на 18 май

0
0

Няколко големи протеста се очакват на 18 май в София и други градове на страната. Очакват се и блокади.

Работещите в градския транспорт в столицата излизат на протест заради, по думите им, финансовия упадък на транспорта в столицата. „Нашият протест ще се състои на 18 май, в 08:00 ч. на няколко възлови кръстовища на територията на град София“, информира Иван Кирилов, председател на Федерация на транспортните работници към КТ „Подкрепа“.

Най-вероятно този месец служителите няма да получат заплати. Става дума за хиляди работници. От Столичната община казват, че скокът в цените на горивата и COVID пандемията са основната причина служителите на градския транспорт да не получат заплати. Апелират държавата да помогне с финансови средства. От сектора отговарят, че са готови на протестни действия.

„На 18 всички работници от четирите транспортни дружества в София, които не са на работа, ще излязат и ще протестират на възлови кръстовища. Движението ще бъде блокирано за време, достатъчно да бъдем чути и да ни бъде обърнато внимание”, заяви пред NOVA Иван Кирилов – председател на Федерацията на транспортните работници към КТ „Подкрепа”.

Федерацията на транспортните работници „Подкрепа“ проведе вчера среща с ръководствата на синдикалните си организации в “Столичен автотранспорт” ЕАД, „Столичен електротранспорт“ ЕАД, „Метрополитен“ ЕАД и „Център за градска мобилност“ ЕАД по повод нарасналото напрежение във връзка с несигурността в своевременното изплащане на трудовите възнаграждения на работещите в дружествата.

Източник: dariknews.bg