Home Общество Октомври-от 2 до 28 градуса ще варират температурите
Октомври-от 2 до 28 градуса ще варират температурите

Октомври-от 2 до 28 градуса ще варират температурите

0
0


Най-високите температури през октомври в България ще бъдат между 23 и 28 градуса, а най-ниските температури ще са между минус 2 и 3 градуса. Това съобщи за БТА Анастасия Кирилова – синоптик от Отдела „Метеорологични прогнози“ в Националния институт по метеорология и хидрология.

Тя каза, че през октомври се очаква у нас средната месечна температура да бъде около и под нормата, която в равнините е между 11 и 15 градуса, по високите полета – между 8 и 11 градуса, а в планинските райони – от 4 до 8 градуса.

Месечната сума на валежите в по-голямата част от страната ще бъде поднормата, която за югоизточните райони е между 60 и 90 литра на квадратен метър, за останалите – между 40 и 60 литра на квадратен метър, а в планините – от 80 до 100 литра на квадратен метър.

През първите дни от месеца температурите в страната ще са по-ниски отобичайните. Над Западна и Централна България ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, а над Източна България ще се задържи предимно облачно време, слаби превалявания ще има в крайните източни райони.