Home Култура и изкуство Пернишките художници откриват творческия сезон
Пернишките художници откриват творческия сезон

Пернишките художници откриват творческия сезон

0
0

С представителна изложба пернишките художници, членуващи в СБХ откриват новия творчески сезон. 38 автори представят свои творби в галерия „Любен Гайдаров” в Перник.

Изложбата ще бъде открита в днешния следобед. Датата 8 септември не е избрана случайно, каза директорът на художественат галерия в Перник Елена Темелкова.

Това е датата, в която е създадена галерията. И догодина правим 65 години от нейното създаване. Затова искахме тази дата да бъде старта на годината, в която всички изложби ще бъдат под знака на 65- годишнината на Художествена галерия Перник. Тази изложба е на пернишките автори, които са членове на представителството на СБХ и е много разнообразна. Има графики, има приложна графика, има живопис, има скулптура, дърворезби”, добави Темелкова.

През настоящия месец в залите на ХГ Перник предстои да бъдат открити още две нови изложби. В галерия „Кракра” свои творби ще представи един от най- известните съвременни художници, роденият в Трън Иван Стратиев, а в галерия „Артсалон” самостоятелна експозиция ще подреди Елена Темелкова.