Home България Петър Витанов: Изглежда така, все едно БСП на всяка цена е готова да участва в управлението
Петър Витанов: Изглежда така, все едно БСП на всяка цена е готова да участва в управлението

Петър Витанов: Изглежда така, все едно БСП на всяка цена е готова да участва в управлението

0
0

Евродепутатът и ръководител на групата на българските социалисти в Европарламента Петър Витанов в предаването „Тази сутрин“:

Няма голяма разлика дали начело на следващото правителство ще е Кирил Петков или Асен Василев – когато сменим играчите, не променяме играта. Партиите остават същите, а те претърпяха щети в последните седмици. Със съжаление установявам, че в #БСП се държим така, сякаш сме готови да участваме на всяка цена в управлението.

Отношенията с „Газпром“ и изгонването на 70 руски дипломати са сред онези идеологически решения, които бяха в разрез с тезите на БСП. #България се превърна в сапьора на Европейския съюз. Тя действа като флагман. Другите държави само чакат, за да видят каква ще е реакцията на Русия, след което преосмислят своите действия или предприемат други.

Няма да се превръщам в адвокат на руските дипломати, но също така не мога да приема, че България е най-разузнаваната страна от Русия и ние сме изгонили една пета от всички дипломати, получили статут „нон грата“ в държавите-членки на НАТО. Звучи необмислено, ненавременно, а и ще донесе тежки последици.