Home ИЗБОРИ 2021 Президентът разпуска Народното събрание на 16 септември
Президентът разпуска Народното събрание на 16 септември

Президентът разпуска Народното събрание на 16 септември

0
0

Президентът Румен Радев ще назначи служебно правителство и ще разпусне Народното събрание на 16 септември. Това съобщиха от президентството.
Колизия с точната дата на разпускане на Народното събрание се създаде и в последните дни, когато в петък, след гласуването на правната комисия, Христо Иванов и Мая Манолова от името на ДБ и ИСБНИ поискаха от Ива Митева да свика извънредно заседание на парламента, за да може да се гласуват на второ четене промените, с които Бюрото за защита се връща към Министерството на правосъдието. Така и извънредно заседание днес не бе свикано – с аргумент, че докладът от правната комисия не е внесен в срок до 72 часа от председателя й Андрей Михайлов. Парламентът ще заседава в сряда.
Румен Радев парламентарните и президентските избори ще се проведат в един и същи ден – 14 ноември. Тогава той увери, че ще разпусне Народното събрание максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията.
До разпускането на 46-ото НС се стигна, след като беше провален и последният шанс за съставяне на редовен кабинет – БСП, които получиха третия мандат, както и в предишното 45-то Народно събрание, не успяха да излъчат правителство.

tags: