Home Общество Станислав Владимиров: И днес Апостолът продължава да ни освобождава
Станислав Владимиров: И днес Апостолът продължава да ни освобождава

Станислав Владимиров: И днес Апостолът продължава да ни освобождава

0
0

Уважаеми съграждани,

18 юли е дата, която не трябва да се забравя. Рождението на Апостола Левски. 185 години неговата звезда ярко свети в небосклона на българската съдба.

В душата на всеки българин Левски е оставил усет за трайност и величие. В робското време той слезе в низините на народния живот, защото там го чакаха хиляди. Апостолската му мисия по българската земя няма равна на себе си. Със своето присъствие той начерта изгаряща следа в историята. Левски не доживя революцията, на която бе посветил живота си, но извърши по-невъзможната революция – тази в човешките души. Още приживе се превръща в история, в легенда, в символ. Неговият път е пример за вяра и посока към жадуваната свобода. Всички знайни и незнайни герои на Априлската епопея и Освободителната война са духовни наследници на демократичните му идеали.

И днес Апостола продължава да ни говори, да ни заклева, да ни освобождава от собствените ни преразсъдъци. И ако още чувстваме тежестта на българската си принадлежност, то е, защото Левски живее във всеки от нас!

Станислав Владимиров

Кмет на Община Перник