Home Мода Стилът, който никога не излиза от мода
Стилът, който никога не излиза от мода

Стилът, който никога не излиза от мода

0
0

Минимализмът е стил, известен по целия свят с уникалната си комбинация от функционалност, елегантност и комфорт. Той е търсен в обзавеждане и на офиси, и семейни домове. Освен това минимализмът е достъпен и лесно приложим. Но това е само една малка част от причините, поради които си струва да му се обърне внимание! Ето и някои други:

По-лесно е да си починеш в такава обстановка

Поради липсата на привличащи вниманието елементи за декорация е много по-лесно човек да се отпусне и да се концентрира в подобна обстановка. Меките монохромни цветове и гладките форми олицетворяват точността и реда, поради което не предизвикват подсъзнателно или съзнателно дразнене.

Ефектът на разширеното пространство

Комбинацията от правилно подбрани цветове на пода, стените, тавана, както и подреждането на елементите на декора и мебелите създават ефект, при който помещението визуално се разширява. 

По-малко финансови ограничения

Създаването на минималистичен ефект в дизайна не изисква прекомерно качество мебели. Целта тук е минимум неща за сметка на повече хармония.

Лесно почистване

Едно от най-очевидните предимства на този стил в дизайна е поддържането на чистотата.

Ергономична кухня

Минимализмът е особено подходящ за кухнята. Ефективното използване на наличното пространство и подходящото подреждане опростяват процеса на готвене.

По – лесен ремонт

Промяната на старият дизайн и ремонта на вече съществуващият не изисква много време и пари.

И не на последно място – минимализмът е съвместим със съвременни технологии.

Източник: www.idei.bg