Home Общество Фондация „П.У.Л.С.“ е помогнала на над 500 човека по време на извънредното положение
Фондация „П.У.Л.С.“ е помогнала на над 500 човека по време на извънредното положение

Фондация „П.У.Л.С.“ е помогнала на над 500 човека по време на извънредното положение

0
0

В началото на месец март 2020 година в страната ни бяха регистрирани първите случаи на COVID-19. Последвалото извънредно положение и мерки за предотвратяване разпространението на вируса поставиха в деликатна и кризсина ситуация стотици хиляди семейства в България.

В рамките на извънредното положение Фондация „П.У.Л.С.“ продължи да оказва денонощна подкрепа на пострадили от насилие, спазвайки всички мерки за дезинфекция и ограничаване, разпространението на COVID-19. Организацията предоставя Комплекс от услуги за подкрепа на хора, пострадали от насилие – програма за консултиране и подкрепа на пострадали от насилие, включваща психологическо, правно и социално консултиране, Програма за работа с извършители на насилие, Настаняване в Кризисен център за пострадали и др.

Над 260 мъже, жени и деца са потърсили помощ в ЦСРИ „Татяна Арсова“ за периода март-май 2020 г.. Психолозите и социалните работници проведоха над 1500 часа консултации.

Фондация „П.У.Л.С.“ предостави подслон и закрила на над 30 майки и деца в Кризисен център за лица и деца, пострадали от насилие и/или трафик и Детски център „Надежда“.

В условията на извънредно положение стотици семейства останаха без доходи и възможност за осигуряване на хранителни продукти, почистващи и дезинфекциращи препарати. Десетки хора се обърнаха за помощ към Фондация „П.У.Л.С.“.

Благодарение на подкрепата на водещи компании, общественици и организации предоставихме над 400 хранителни пакета в подкрепа на над 100 семейства, изпаднали в крайна нужда.

Благодарим за подкрепата на:

Българска хранителна банка

Фонд „Обединени срещу COVID-19“

Фондация BCause, Платформата.бг

Фондация „Предай нататък“

Монделийз България

Ефемия Фард и инициативата „Лицата на доброто“

Мисис България Роксана Кирилова

Мандра „Железница“