Home Перник Честита нова учебна година от кмета на Община Перник
Честита нова учебна година от кмета на Община Перник

Честита нова учебна година от кмета на Община Перник

0
0

Поздрав от кметът на Община Перник Станислав Владимиров по случай 15 септември:

Скъпи ученици,

Уважаеми учители,

Драги родители,

Всеки българин носи училището в себе си – като спомен, като очакване, като потребност. Затова 15 септември е благословен празник – за децата, учителите, родителите. Днес отново е 15 септември – денят, в който бъдещето на България ще изпълни училищните дворове. Училищният звънец ще призове малки и големи по пътя на познанието. Всяка година, когато търсим най-хубавите думи за този празник, осъзнаваме, че вълненията и емоциите не се побират в едно слово. Закърмени с възрожденските традиции, с ведро настроение отбелязваме началото на новата учебна година. Трепетът на първия звънец ще ни съпътства дълго, ще ни изпълва с оптимизъм и смели мечти.

Скъпи ученици, предстои ви да изкачите следващото стъпало по пътя на своето духовно съзряване. Бъдете упорити, амбициозни, откриватели. Пред вашата напориста младост няма прегради. Трупайте знания, овладявайте умения, не

губете устрема си да научите повече. Помнете – знанието е сила, която променя света!

Уважаеми учители, бъдете все така всеотдайни в благородната си мисия да дарявате любов и знания на вашите ученици! Да даваш знания е велико дело!

На всички вас – ученици, учители, родители желая здраве, благополучие и добротворство!

Честит празник и на добър час!

Станислав Владимиров

Кмет на Община Перник