Home Общество Честит първи учебен ден от кмета на Община Перник Станислав Владимиров
Честит първи учебен ден от кмета на Община Перник Станислав Владимиров

Честит първи учебен ден от кмета на Община Перник Станислав Владимиров

0
0

Уважаеми учители, директори, родители!

Скъпи ученици!

15 септември е един от необозначените в календара официални празници на България. Но 15 септември е знакова дата за всеки българин, за когото знанието и духовният напредък са смисъл на човешкото битие. Поколения българи носят в сърцата си 15 септември като големия ден на началото, в който продължаваме да градим своето бъдеще.

Ние носим в себе си още от Възраждането преклонението пред учителя, човекът, който днес изгражда нашето утре. Неговият професионализъм и отдаденост са нашата надежда, вяра и любов. С него прекрачваме магическия праг на знанието, той ни води по безкрайния път на съвършенството. В драматичната многовековна история на България учителят е бил винаги на пиедестала на всенародната признателност. Поклон пред труда ви, скъпи учители!

Училището е пленителният свят на познанието и себепознанието. Тук мечтите се сбъдват, всеки открива своя път, отстоява себе си и открива най-прекрасното нещо на Земята – своята уникалност и неповторимост. Училището е истинският храм на знанието, където се раждат непреходни духовни ценности и идеи за бъдещето. Скъпи ученици, бъдете здрави и любопитни, смели и амбициозни! Вашата дързост ще промени света.

Честит първи учебен ден!

На добър час!

Станислав Владимиров

Кмет на Община Перник