Home Перник 30% от планираната подмяна на водопровода в Перник е приключила
30% от планираната подмяна на водопровода в Перник е приключила

30% от планираната подмяна на водопровода в Перник е приключила

0
0

Кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи за БТА, че е извършена 30 процента от планираната подмяна на водопроводната мрежа в миньорския град.

Приключили са ремонтните дейности в квартал „Църква“, в кв.“Изток“ се работи с достатъчно добро темпо по две големи улици. Започната е реконструкция на водопровода и във високите квартали, както и в централната градска част.
Три фирми работят по подмяна на мрежата. В повечето участъци те използват технологията „къртица“, проправяща път на тръбите под земята,без да се разкопават тротоари и пътни платна. Така не се налага реорганизация на автомобилния трафик и се спестяват неудобства за пешеходците и живущите на съответната улица. Има по-малка запрашаемост и по-малко трудности при водоподаването, отбеляза кметът.
Подменя се 56 км водопроводна мрежа в целия град. Ремонтът се финансира със средствата, предоставени в края на миналата година от правителството за преодоляване на водната криза в Перник. Заради коронавируса фирмите правят разчети за малко удължаване на предварително зададения срок. В рамките на тази година ремонтът ще приключи, заключи кметът.

Перник, 10 юни /Елка Робева, БТА/